Aktuella nybörjarkurser

Aktuella nybörjarkurser i Norra Kalmar läns biodlardistrikt

Nybörjarkurser genomförs av lokalföreningarna inom distriktet. På denna sida kan ni se vilka kurser som är planerade för kommande säsong (2021-2022).

Är du intresserad av att delta i en nybörjarkurs så kontakta den förening som ansvarar för resp. kurs enligt nedan.

 

Västervik biodlarförening

Nybörjarkurs i biodling genomförs av Västervik biodlarförening. Kursen är startar den 16 mars 2022.

Uppgifter om anmälan till kursen återfinns på Västervik biodlarförenings hemsida samt på följande länk: https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/biodling-41117/

Kursansvarig är Jan-Eric Hammarberg.

 

Vena-Hultsfred biodlarförening

Nybörjarkurs i biodling genomförs av Vena-Hultsfred biodlarförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen är planerad att starta torsdagen den 24:e Mars 2022. Kursen sker på kvällstid mellan 1800-1945. De första fyra passen är teoretiska men med några praktiska inslag. De följande fyra passen sker i bigården när säsongen kommer igång i slutet av april och början på maj (vi kommer överens om lämpliga datum med er kursdeltagare). Därefter erbjuds man att vara med på föreningens bigårdsträffar där vi har olika säsongsanpassade genomgångar och praktiska moment. Teoripassen sker i Hagalunds bygdegård i Ormestorp/Hultsfred medan de praktiska passen sker i vår föreningsbigård i Norrhult/Hultsfred.

Mer detaljerad information  följer när kursen är färdigplanerad och finns publicerad i Studieförbundet Vuxenskolans kurskatalog. Anmälan sker på Studieförbundets hemsida (följ länk nedan).

https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/kurser/biodling-nyborjare-39107/

Kursansvariga är Torbjörn Engelkes och Ove Karlsson