Inbjudan till Venaträffen 2022

19 februari, 2022

Inbjudan till Venaträffen 2022

Tid och plats:
Söndagen den 13 mars klockan 1400-1600 i Vena bygdegård (se längst ner för adress).

Vena-Hultsfred biodlarförening bjuder in till årets Venaträff. Venaträffarna har genomförts regelbundet i många år och utgör en tillfälle för biodlare att lyssna på en inbjuden föreläsare för att sedan samtala kring biodling i stort och smått. Förra årets Vena-träff ställdes in p.g.a. pandemirestriktionerna men året dessförinnan var Håkan Rönnberg och föreläste om sitt arbete med Nordiska bin.

I år kommer Björn Gustavsson – som är rådgivare på jordbruksverket i bl.a. frågor kring bin och bihälsa. Vi har bett Björn att föreläsa om konkurrensen mellan honungsbin och vilda bin – en fråga som då och då dyker upp och som vi därför vill veta mer om. Björn kommer att föreläsa för oss i ca en timme och sedan stanna kvar för att svara på frågor och samtala kring frågor rörande biodling.

Efter föreläsningen så fikar vi (självkostnadspris) och pratar vidare.

Vi bjuder in grannföreningar och föreningar i Norra Kalmar biodlardistrikt och önskar er välkomna till till oss i Vena. För att kunna ha tillräcklig mängd fika och för att kunna ställa iordning lokalen på rätt sätt så vill vi att ni anmäler om ni kommer.

Vi behöver ha er anmälan senast en vecka innan – dvs. söndagen den 6 mars.

Anmälan sker till torbjorn.engelkes@gmail.com eller till annikalinder@hotmail.com

Välkomna/

Torbjörn Engelkes, ordförande i Vena-Hultsfred biodlarförening